Muhasebe Mesleginin ve isletme F.Coskun ERTAS

Yazar: Yaşar Güner Yorum Yap 8 Mayıs 2011 Pazar
Ekonomik ve teknolojik gelişmeler, isletmelere daha geniş pazarlar sağlamakla birlikte onları güçlü rakiplerle savaşmak zorunda bırakabilmektedir. Bu yeni koşullar isletmeleri büyümeye ve kurumsallaşmaya yöneltmekte ve böylece isletmelerde planlama, yürütme ve denetim fonksiyonlarının boyutları genişlemektedir.
İsletmelerin kurumsallaşması, tek sahiplikten çok sahipli kuruluşlar olmaya doğru gitmeleri, sahiplikle firma yöneticiliğini birbirinde ayırmaktadır. Dolayısıyla sahiplerin isletme ile doğrudan ilişkilerinin azalması, sermaye ve para piyasalarının gelişmesi, ortakların bilgi gereksinimleri ve çıkarlarının ekonomik ve sosyal nedenlerle korunması zorunluluğu, muhasebenin önemini artırmış ve muhasebe standartlarınıngelistirilip yerleştirilmesini sağlamıştır.
İsletmenin oluşumu, faaliyette bulunması, verimli ve karlı çalışması ve gelişmesi için, isletmelerdeki bütün unsur ve işlemlerin para ile Degerlendirilmesi işlemleri muhasebenin uygulayıcısı olan muhasebeci tarafından yerine getirilir.
İsletmeler en modern ve kusursuz örgütlenmiş olsalar da, muhasebe ve muhasebecisiz bir faaliyette bulunamazlar ve gelişemezler. Bir başka ifade ile isletmelerin faaliyetlerini yerine getirmesi ve gelişmesi öncelikle muhasebe meslek mensubuna bağlıdır.


F.Coskun ERTAS; isletmelerde Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Meslegi, Seçkin Yayıncılık,
Ankara, Kasım 2002, s. 119
Yazıyı paylaş:  
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Yahoo TechnoratiReddit Google Twitter Friend Feed Facebook

Etiketler:
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder

Hakkımda

Canlı Tv İzle